Over Elin

Over Elin Stil

 

Elin Stil is geboren in Groningen en woont in Hilversum. Ze reist het hele land door voor opdrachten. Ze studeert journalistiek en is al een aantal jaren werkzaam in de media. Dat doet ze zowel offline als dagvoorzitter als online voor web, radio en televisie.

Het begin
De basis voor die opdrachten is de liefde voor journalistiek die ze vanuit huis meekreeg. Nadat ze in haar kindertijd vaak een nieuwslezer nadeed aan de keukentafel, was de plek voor een snuffelstage snel gekozen. Het moest de lokale omroep RTV OOG worden. Daar leerde Elin alle facetten van het vak, zowel voor als achter de schermen. Ze is multi-inzetbaar, zowel als verslaggever tot presentator tot editor van audio en video. Ondertussen begon Elin met schrijven voor het beautyplatform BellesQA. Ze blogde, gaf meiden advies in de serie ’Girltalk’ en schreef reviews.

“Ze klinkt duidelijk, prettig en legt de goede klemtonen”

Nominatie
In 2016 werd Elin genomineerd voor de Lokale Omroep Awards. De jury beschreef haar als “een bijzonder talent. Ze klinkt duidelijk, prettig en legt de goede klemtonen. Haar stemgebruik is heel goed, iets wat je bijna niet hoort bij zulke jonge presentatoren. Een verademing!”

NPO en Talpa Network
Na de nominatie werd Elin uitgenodigd om bij de NPO Campus Summer- en Winterschool te komen. Hier kreeg ze veel cursussen en ze ging door met radiomaken. Daarna volgde XM- The Talent Station, de interne opleiding van Talpa Network. Hier werd ze gecoached als nieuwslezer en DJ door professionals van Talpa Network. Ze was freelance nieuwslezer te horen op onder andere Radio10,bij het middagprogramma Somertijd, en Radio Veronica. Inmiddels is ze als nieuwslezer van het ANP te horen op veel verschillende zenders.

“Elin weet het publiek te betoveren”

Dagvoorzitter
Naast het online mediawerk begon Elin ook met offline presentaties. Ze presenteerde in de Martinikerk voor gemeenteambtenaren, maar ze staat ook wel eens in een zaal vol enthousiaste kinderen. Ze leidt ook debatten. Haar opdrachtgevers zijn altijd erg tevreden. “Elin is echt een toevoeging. Zij weet het publiek als geen ander om te toveren en de boodschap duidelijk over te brengen.”

Televisie
Kleine items presenteren, grote televisiedebatten doen, niets is te gek voor Elin. Presenteren is haar passie en daarom is ze blij dat ze iedere dag weer iets anders moois mag vertellen. Ze heeft jarenlange ervaring op het gebied van televisiepresentatie. Ook doet ze veel live presentaties op televisie.

Schrijven & Interviewen
Elin blogde dus voor BellesQA, maar ook voor GTSTCourant. Ze maakte vele artikelen voor RTV OOG en andere websites en ze schrijft nog steeds heel graag. Elin interviewt ook graag mensen, ze wordt op haar opleiding journalistiek omschreven als een “charmante, empathische interviewster, waarbij mensen zich onmiddellijk op haar gemak voelen, dus ze zeggen vaak meer dan ze willen… Elin gaat daar op een hele professionele en respectvolle manier mee om.”

Wat mensen van Elin vinden:

Elin heeft voor ons de presentatie van TEDxYOUTH Groningen 2019 gedaan. De samenwerking met Elin was zeer prettig. Het contact in de aanloop naar het evenement verliep heel soepel en Elin had zich duidelijk goed voorbereid. Dit wierp zichtbaar en hoorbaar haar vruchten af tijdens het evenement. Ze leidde het publiek op zeer professioneel wijze door de avond heen en sloot goed aan op onze doelgroep. Elin was en is een aanwinst voor TEDxYOUTH Groningen (we hebben haar al gevraagd voor de volgende editie).

Emilie van GorcumTEDx Groningen

Wat een genot om met Elin samen te mogen werken! Haar heldere, duidelijke stem en haar fijne persoonlijkheid waren een absolute toevoeging aan onze Puquiz4Energy. Elin verscheen goed voorbereid en met een prettige nieuwsgierigheid naar alles rondom de quiz en het goede doel dat hieraan verbonden was. Haar samenwerking met onze andere host, beiden hadden elkaar niet eerder gezien, ging vlekkeloos, voelde vertrouwd en was direct doorspekt van fijne humor en spitsvondigheid. Het tekent haar improvisatie vermogen. Elin nogmaals bedankt voor je fijne bijdrage aan ons project

Remco van GaalAmbassadeur stichting Energy4All

Wij werkten met Elin samen voor de voice-over van onze 'winnende woordenlijn'. Dit is een telefoonnummer dat een jaar lang gebeld kan worden om de winnende gedichten van Kinderen & Poëzie 2017-2018 te beluisteren. We hebben de samenwerking als zeer plezierig en professioneel ervaren. Elin sprak het menu van de lijn in en las de gedichten voor. Ze heeft een prettige, heldere stem en articuleert duidelijk. Ze werkt zorgvuldig en komt haar afspraken na. Onze samenwerking is voor herhaling vatbaar!

Marieke PeppingPoëziepaleis

Elin heeft een fijne stem en is een zeer goede voice-over voor zowel zakelijk als minder zakelijke doeleinde. Ook heeft Elin diverse teksten voor mij geschreven. Al met al erg blij met haar services en zeker een aanrader!

Trishtan RomContent Creator

Overtuigd? Nog even sparren?

Neem vrijblijvend contact met Elin op

Contact