Over Elin Stil

Elin Stil is geboren in Groningen. Met deze mooie stad als uitvalsbasis reist ze inmiddels het hele land door voor opdrachten. Ze studeert journalistiek en is al een aantal jaren werkzaam in de media. Dat doet ze zowel offline als dagvoorzitter als online voor web, radio en televisie.

Het begin
De basis voor die opdrachten is de liefde voor journalistiek die ze vanuit huis meekreeg. Nadat ze in haar kindertijd vaak een nieuwslezer nadeed aan de keukentafel, was de plek voor een snuffelstage snel gekozen: het moest de lokale omroep OOGtv worden. Daar leerde ze alle facetten, zowel voor als achter de schermen. Ze werkt als verslaggever tot presenteren tot filmpjes monteren. Ondertussen begon Elin met schrijven voor het beautyplatform BellesQA. Ze blogde, gaf meiden advies in de serie ’Girltalk’ en schreef reviews.

“Ze klinkt duidelijk, prettig en legt de goede klemtonen”

Nominatie
In 2016 werd Elin genomineerd voor de Lokale Omroep Awards. De jury beschreef haar als “een bijzonder talent. Ze klinkt duidelijk, prettig en legt de goede klemtonen. Haar stemgebruik is heel goed, iets wat je bijna niet hoort bij zulke jonge presentatoren. Een verademing!”

NPO en Talpa Network
Na de nominatie werd Elin uitgenodigd om bij de NPO Campus Summer- and Winterschool te komen. Hier kreeg ze veel cursussen en ze ging door met radiomaken. Nu zit ze bij XM- The Talent Station als nieuwslezer en DJ. Ze wordt gecoacht door professionals van Talpa Network.

“Elin weet het publiek te betoveren”

Dagvoorzitter
Naast het online mediawerk begon Elin ook met offline presentaties. Ze presenteerde in de Martinikerk voor gemeenteambtenaren, maar ze staat ook wel eens in een zaal vol enthousiaste kinderen. Ze leidt ook debatten. Haar opdrachtgevers zijn altijd erg tevreden. “Elin is echt een toevoeging. Zij weet het publiek als geen ander om te toveren en de boodschap duidelijk over te brengen.”

Elin Stil tijdens het Groot Gronings Lijsttrekkersdebat, live op RTV OOG. Foto door: Harry Koning

Televisie
Kleine items presenteren, grote televisiedebatten doen, niets is te gek voor Elin. Het presenteren is haar passie en daarom is ze blij dat ze iedere dag weer iets anders moois mag vertellen. Ze heeft jarenlange ervaring op het gebied van televisiepresentatie. Ook doet ze veel live presentaties op televisie.

Elin interviewt Tim Akkerman. Foto door: Sven Sleur

Schrijven & Interviewen
Elin blogde dus voor BellesQA, maar ook voor GTSTCourant. Ze maakte vele artikelen voor RTV OOG en andere websites en ze schrijft nog steeds heel graag. Elin interviewt ook graag mensen, ze wordt op haar opleiding journalistiek omschreven als een “charmante, empathische interviewster, waarbij mensen zich onmiddellijk op haar gemak voelen, dus ze zeggen vaak meer dan ze willen… Elin gaat daar op een hele professionele en respectvolle manier mee om.”

Scotty, de boerenfox van Elin

Overig
Elin doet ook veel montage- en correctiewerk en ze werkt al jarenlang in een keuken. Haar hobby naast de media? Haar hondje Scotty.