Over Elin

Over Elin Stil

 

Elin Stil woont in Hilversum met hond Scotty. Ze is radionieuwslezer, voice-over, redacteur en dagvoorzitter. Ze heeft een liefde voor het maken van audio, televisie, podcasts en audioboeken.

Ze is geboren in Groningen, waar ze de liefde voor de journalistiek vanuit huis meekreeg. Nadat ze in haar kindertijd vaak een nieuwslezer nadeed aan de keukentafel, was de plek voor een snuffelstage snel gekozen. Bij de lokale omroep RTV OOG leerde ze interviewen tot editen. Ook werkte ze bij het beautyplatform BellesQA, waar ze blogde, reviews schreef en meiden advies gaf.

“Ze klinkt duidelijk, prettig en legt de goede klemtonen”

Nominatie
In 2016 werd Elin genomineerd voor de Lokale Omroep Awards. De jury beschreef haar als “een bijzonder talent. Ze klinkt duidelijk, prettig en legt de goede klemtonen. Haar stemgebruik is heel goed, iets wat je bijna niet hoort bij zulke jonge presentatoren. Een verademing!”

NPO en Talpa Network
Na de nominatie werd Elin uitgenodigd om bij de NPO Campus Summer- en Winterschool te komen. Daarna volgde XM- The Talent Station, de interne opleiding van Talpa Network. Zo werd ze nieuwslezer voor onder andere Radio10,bij het middagprogramma Somertijd, en Radio Veronica. Inmiddels is ze als nieuwslezer van het ANP te horen op veel verschillende landelijke zenders.

Ook werkt ze voor Hart van Nederland als redacteur, voice-over en podcastmaker. Hiernaast doet ze verschillende freelance klussen. Enthousiast geworden? Kijk eens naar haar portfolio, of neem contact op.

Wat mensen van Elin vinden:

Elin heeft voor ons de presentatie van TEDxYOUTH Groningen 2019 gedaan. De samenwerking met Elin was zeer prettig. Het contact in de aanloop naar het evenement verliep heel soepel en Elin had zich duidelijk goed voorbereid. Dit wierp zichtbaar en hoorbaar haar vruchten af tijdens het evenement. Ze leidde het publiek op zeer professioneel wijze door de avond heen en sloot goed aan op onze doelgroep. Elin was en is een aanwinst voor TEDxYOUTH Groningen (we hebben haar al gevraagd voor de volgende editie).

Emilie van GorcumTEDx Groningen

Wat een genot om met Elin samen te mogen werken! Haar heldere, duidelijke stem en haar fijne persoonlijkheid waren een absolute toevoeging aan onze Puquiz4Energy. Elin verscheen goed voorbereid en met een prettige nieuwsgierigheid naar alles rondom de quiz en het goede doel dat hieraan verbonden was. Haar samenwerking met onze andere host, beiden hadden elkaar niet eerder gezien, ging vlekkeloos, voelde vertrouwd en was direct doorspekt van fijne humor en spitsvondigheid. Het tekent haar improvisatie vermogen. Elin nogmaals bedankt voor je fijne bijdrage aan ons project

Remco van GaalAmbassadeur stichting Energy4All

Wij werkten met Elin samen voor de voice-over van onze 'winnende woordenlijn'. Dit is een telefoonnummer dat een jaar lang gebeld kan worden om de winnende gedichten van Kinderen & Poëzie 2017-2018 te beluisteren. We hebben de samenwerking als zeer plezierig en professioneel ervaren. Elin sprak het menu van de lijn in en las de gedichten voor. Ze heeft een prettige, heldere stem en articuleert duidelijk. Ze werkt zorgvuldig en komt haar afspraken na. Onze samenwerking is voor herhaling vatbaar!

Marieke PeppingPoëziepaleis

Elin heeft een fijne stem en is een zeer goede voice-over voor zowel zakelijk als minder zakelijke doeleinde. Ook heeft Elin diverse teksten voor mij geschreven. Al met al erg blij met haar services en zeker een aanrader!

Trishtan RomContent Creator

Overtuigd? Nog even sparren?

Neem vrijblijvend contact met Elin op

Contact